מרק עדשים חומים \ ירוקים
ל-8 סועדים
חומרים :
½ שקית עדשים ירוקים
1 בצל גדול חתוך לקוביות
50 גר' מרגרינה
שמן זית
פלפל לבן
מרק דגש
לימון , כמון ושום

אופן ההכנה :
להמיס בסיר את המרגרינה .
לטגן את הבצל עד שיזהיב .
להוסיף את העדשים השטופים .
להמשיך לטגן כ- 2 דקות נוספות .
להוסיף נוזל לבן קר או מים קרים .
לערבב ולהרתיח .
להחליש את האש ולבשל עד שהעדשים יתרככו.
להשלים טעם .
להגיש עם עגבניות חתוכות,טיפת לימון, כוסברה וטיפת ארק.




אורז עם שומשום, עגבניות מיובשות ואגוזים
ל-6 סועדים
חומרים :
1.5 כוס אורז
3 כוסות מים רותחים
1 יח' בצל חתוך לקוביות
6 כפות שומשום
3 כפות אגוזים
4 כפות עגבניות מיובשות
5 כפות שמן זית
50 גר' מרגרינה
לתיבול: קארי, פלפל לבן, מלח, אב' מרק דגש

אופן ההכנה :
להרתיח את המים ולתבל עם התבלינים הרשומים מטה "הטעם חייב להיות חזק"
לחמם בסיר את המרגרינה ו- 2 כפות שמן זית.
להוסיף את האורז ולטגן עד להזהבתו.
להוסיף את המים.
לכסות ולהכניס לתנור בחום של 120-150 מעלות ל- 20 דקות.
חשוב !!! אין לערבב את האורז ולפתוח את הסיר במשך זמן האפייה.
בזמן שהאורז בתנור מחממים במחבת 3 כפות שמן זית.
מטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף.
מוסיפים את השומשום והאגוזים ומטגנים עד שישחימ.
מוסיפים את העגבניות ומכבים את האש.




המרק הכתום של שף אילן רוברג
ל-10 סועדים
חומרים :
חצי בצל חתוך דק
200 גר' דלעת קלופה וחתוכה לקוביות כ- 2 ס"מ
200 גר' בטטה קלופה וחתוכה לקוביות כ- 2 ס"מ
200 גר' גזר חתוך לקוביות כ- 2 ס"מ
8 כוסות נוזל ירקות
1/3 כוס תרכיז תפוזים קפוא
שליש כוס שמן זית

אופן ההכנה :
מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את הבצל ומאדים ,
מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים מעט עד לקבלת מראה מבריק,מערבבים היטב
מוסיפים את הנוזלים ומרתיחים
מכסים ומבשלים עד שהירקות רכים
מעבדים את המרק באמצעות מיקסר מוט
מוסיפים תיבול לפי הצורך: מלח, פלפל לבן, ג'ינג'ר

**ניתן להגיש גם קר עם מעט שמנת או יוגורט.
*התיבול לפי טעם אישי ולפי סוג התבלין




עוגת הגבינה של סוניה
חומרים :
בצק:
  250 גר' קמח
  125 גר' סוכר
  125 גר' מרגרינה
  1 יח' ביצה

מילוי:
  750 גר' גבינה לבנה 5%
  5 יח' ביצים מופרדות
  1 כוס סוכר
  1 כף תמצית וניל
  1 כפות קורנפלור
  1 גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה :
לשים את חומרי הבצק לבצק אחיד- לא ללוש יותר מדי
מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד ליצירת קצף חזק
בכלי אחר מערבבים את שאר החומרים
מוסיפים את תערובת הגבינה בעדינות לקצף.
מרפדים את התבנית בבצק- כולל דפנות (תבנית 26 עגולה)
מוזגים את המילוי לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל 150 מעלות
על רשת בחלק התחתון של התנור בחום תחתון כ20- דקות.
לאחר מכן מעבירים לאמצע על חום כללי עד לקבלת צבע זהוב כ10- דקות
מורידים את הטמפרטורה ל100- מעלות ואופים כשעה.
מכבים את התנור ונותנים לעוגה להתקרר בתוכו (ע"מ שהעוגה לא "תיפול")




תבשיל קדירה - מעדן בקר גלילי
ל-10 סועדים
חומרים :
תבלינים:
  מלח
  1פלפל גרוס
  אגוז מוסקט
  אורגנו
  ציפורן
  קינמון

1 ק"ג בשר מס' 8 (שריר הזרוע) חתוך לקוביות של 3 ס"מ
400 גר' שזיפים שחורים מיובשים ומגולענים
300 גר' מישמש יבש
700 גר' בצל קוביות בעובי של כ- ½ 1 ס"מ
150 גר' סוכר
1/2 כוס יין אדום

אופן ההכנה :
מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שיזהיב
מוסיפים את הבשר ומטגנים עד להשחמתו
מוסיפים את השזיפים והמישמשים
מוסיפים את הסוכר ומזהיבים מעט
מוסיפים יין ובעזרתו מנקים את תחתית הסיר
מוסיפים מים עד לגובה של 2 ס"מ מעל הבשר מרתיחים ומתבלים .
מעבירים את כל תוכן הסיר לקדירה
מכסים במכסה ומכניסים לתנור בחום גבוה עד לרתיחה כ- 5 דקות , לאחר מכן
להחליש את החום ל- 100 מעלות ל- 2-4 שעות , אפשר גם יותר




בצקניות
חומרים :
350 גר' קמח
3 יח' ביצים
כ1- כוס מים
3 כפות שמן
100 גר' מרגרינה או חמאה לטיגון

אופן ההכנה :
לערבב במיקסר את כל החומרים מלבד המרגרינה , עד לקבלת בצק חלק ומעט דליל
להניח כ- 20 דקות למנוחה
להרתיח מים בסיר עם מעט שמן ומלח
להעביר את הבצק דרך החורים של מגרדת גסה (פומפייה) לתוך המים הרותחים
לחכות עד שהבצקניות צפות ולהוציא למים קרים
מוסקט ודגש לפני ההגשה להקפיץ במחבת עם מרגרינה או חמאה , לתבל במלח , פלפל לבן ,אגוז




קציצות קרפיון
ל-10 סועדים
חומרים לציר :
  1 יח' בצל קצוץ מטוגן
  1 יח' בצל חי
  4 כפיות מלח
  4 כפיות פלפל
  2 כפיות סוכר
  2 כפות אבקת מרק דגש
  2 יח' גזר חתוך לפרוסות
  1 יח' פריגת תפוזים קפוא
  2 ליטר מים

חומרים לקציצות :
  1 ק"ג קרפיון טחון
  2-3 כפות בצל מטוגן
  3 כפיות מלח
  4 כפיות פלפל שחור
  2 כפיות סוכר שטוחות
  2 יח' ביצה
  4 כפות פירורי מצה
  מים עד שהעיסה לא נדבקת לידיים

אופן ההכנה :
להרתיח את חומרי הציר בסיר גדול ורחב
מערבבים את החומרים של הקציצות לתערובת אחידה
יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומטגנים בשמן רדוד
את הקציצות מכניסים לציר הדגים הרותח
מבשלים שעה וחצי
מגישים חם או קר




לחמניות לפסח
חומרים :
2\1 כוס שמן
1 כפית מלח
כ1- כוס מים
1 כף סוכר
1 כוס קמח מצה

אופן ההכנה :
מחממים את כל החומרים יחד עד לרתיחה
מקררים מעט
צלי עגל חלב
סירות תפו"א ובטטה
קציפת לימון על מרנג בקישוט תות
מוסיפים 4 ביצים בהדרגה
עד לקבלת עיסה רכה
יוצקים בעזרת כף לתבנית עם חורים
או לקוקוטים משומנים
אופים 20 דקות בחום של 180 מעלות
מורידים את החום ל 150 מעלות ואופים 20 דקות נוספות




לביבות תירס
ל-12 סועדים
חומרים :
1 יח' ביצים טרופות מעט
1 קופסא תירס מתוק (420 גר')
1 כפית אבקת מרק 'דגש'
1 כפית פלפל
200 גרם מחית חזה עוף
2 יח' כוסברה טרייה קצוצה

אופן ההכנה :
מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים
מכסים ומניחים לצינון במקרר למשך עשר דקות (אפשרי גם למשך הלילה)
מחממים במחבת טיגון שמן בעומק 3 מ"מ
באמצעות כף מניחים בתוך המחבת מהתערובת מטגנים במשך 3 דקות, או עד
להזהבה והופכים לצד שני
כך מסיימים את כל התערובת ולהגיש את הלביבות חמות




נסיכת הנילוס בעגבניות פלפלים ואננס
חומרים :
600 גרם נסיכת הנילוס
5 יח' עגבניות בינוניות בשלות ופרוסות
1 קופסת אננס
30 גרם מרגרינה
3 כפות רסק עגבניות
1 יח' פלפל אדום קוביות קטנות
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני פרוסות
5 כפות קמח
2 כוסות מים
מלח, פפריקה מתוקה וחריפה

אופן הכנת הרוטב :
מחממים את המרגרינה והשמן
מוסיפים את הירקות ומטגנים מעט
מוסיפים את הרסק ומטגנים קלות
מוסיפים את הקמח נוצרת רביכה תערובת סמיכה)
מוסיפים מים קרים לתערובת ומערבבים עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה .
מרתיחים ומוסיפים את האננס
מוסיפים תבלינים לטעם.

אופן ההכנה :
מסדרים על תחתית התבנית את פרוסות הדגים (אפשר לטגן לפני)
יוצקים את הרוטב על הכל ומכסים את התבנית בנייר כסף וניילון ניצמד
אופים בתנור כ- 1 שעה .




מרק עוף קטיפתי עם לימונית וחלב קוקוס
ל-10 סועדים
חומרים :
70 גרם מרגרינה מזולה או מחמאה
6 כפות קמח
2 ליטר ציר עוף
1/2 קופ' חלב קוקוס
1 גבעול לימונית, עם השורש - יש לפצוע את השורש
תבלינים: פלפל לבן, מלח

ציר עוף :
3 ליטר מים
1 ק"ג עצמות עוף
1 יח' גזר
1 יח' בצל עם הקליפה חצוי
2 עלים סלרי
* להרתיח על אש קטנה 3 שעות ולסנן

אופן הכנת המרק :
להמיס את המרגרינה
להוסיף את הקמח ולערבב היטב
להוסיף את ציר העוף ולערבב היטב
להרתיח ולהמשיך לבשל על אש קטנה כ- 5 דקות
להוסיף חלב קוקוס, לימונית ותבלינים ולהרתיח 2 דקות
אפשרות הגשה: עם עגבניות שרי חצויות, איטריות חתוכות, עלי כוזברה,ניתחוני עוף ועוד...
בתאבון